Laxfiskaren följde med på ismete efter gröna laxar.

Igår gästade Per Eriksson som är en inbiten laxfiskare med på ett pass ismete efter dem gröna laxarna, dvs gäddan som det vanligtvis gäller när vi är ute på våra äventyr!

Vi börjar med att mötas upp vid Läkerol Arena för att sen åka vidare till den hemliga sjön, som jag varit till en gång innan, så nu hade man lite pejl på läget vart den låg någonstans.

Hur som helst! Vi anländer till sjön och packar våra slädar med alla fiskeprylar och tillbehör för att börja våran vandrig till platsen som Jag och frun valde förra gången vi var dit.

Det kom ännu en bil till parkeringen som skulle prova lyckan i sjön idag, det var en äldre herre och en något yngre med en jätte trevlig och lekfull hund, men mer om det tar vi senare!

Vi installerar oss på isen som har en tjocklek på 2,5dm! Efter att vi borrat ungefär 2-3st hål var, så hör man hur ”grannarna” drar igång motorborren en vik längre bort. Själv får man tappert kämpa med att borra upp de sista hålen, men det är väl bra träningspass att borra hål i isen!

När väl alla hålen var borrade och agnen var ute, så kom denna härliga väntan, soluppgång och mellan nollan och -2 på termometern, då gick det inte att göra något annat än att njuta och hoppades på att det skulle bli en kanon fiskedag!

Nu fäller Johans spö! Han går sakta men bestämt till spöt där vippan stod och vajade, han krokar fisken med ett bra mothugg, efter en kort kamp så landar han fisken, runt 2,5kg!

Tar inte jätte lång tid emellan innan det fäller på mitt spö, jag går dit gör ett mothugg, det kändes tungt, men till min besvikelse kom en ittrig snipa runt kilot upp ur hålet, snabbt tillbaks och i med en ny mört, som jag hoppades på skulle prestera fram en något större fisk!

Nu var iaf nollan spräckt för både mig och Johan. Nu hoppades vi på att Per som gästade oss idag skulle få dra sin första ismetes gädda! Visst får han det, det fäller dessutom på hans grejer! Roligare att få drilla fisken på sin egen utrustning än någon annans! Efter en intensivkurs så fattade Per hur man skulle göra.

Vågen fick utesluta att det var ett nytt personbästa på en grön-lax för Per’s del! 2,4kg! Vi förväntade oss att han även skulle lyckas ta ännu ett personbästa under dagen!

Några fällningar blir det, men även för ”grannarna” som var en bit ifrån oss, Jag och Johan gör en promenad bort till dom medans Per sitter på pass och vaktar våra spön som ligger ute!

Döm till vår förvåning! Dom hade fått en hyffsat fet abborre på ett av agnen! Abborre på 0.95kg! Jag blev helt lyrisk, var tvungen och fråga om tips, Själv blev jag otroligt taggad av abborren och börja pimpla, fick lite tips från ”gubbarna” vilket fungerade ypperligt bra!

Vi återvände till vårat läger där det var stendött på gäddmetet, Jag hade med mig 3 pimpelspön som jag lånade ut till grabbarna, satte på ett vanligt blänke och en guldfärgad krok med ett självlysande ”öga” på.

Vi borrade upp 3 hål en bit ifrån gäddmetet, och började pimpla efter abborre medans vår utrustning låg ute!

Per blir först ut med att få upp en borre ur hålet, Grattis!
Vi fortsätter att pimpla medans vi inväntade att bjällerklangen skulle börja sjunga i våra öron, men tyvärr hade gäddan tagit en pause, eller så var den inte helt sugen på att äta mört med krokar på, vad vet jag!

Vi avslutar pimplingen en stund och då bjällrar det till, Per snabbt på plats vid spöt som fällt och en kamp utspelar sig, upp stiger en gädda ur hålet som väger 3,7kg vilket betyder att ännu ett personbästa blir taget av Per! Grattis återigen!

Solen börjar sakta men säkert vända sig tillbaks för nedgång och ett av Johans spön fäller! Nu blev det en bättre match med fisken, men kort stund senare stiger dagens största upp ur hålet och visade sig väga kring 4kg.

Nu insåg jag att gäddfisket blivit lite halvdåligt för den här dagen, så jag tog tag i pimpelspöt och började pimpla, och jag pimplade på hårt! även i de gamla hålen som vi borrat upp tidigare under dagen, detta ledde till att jag lyckades till slut få upp 8st abborrar, vilket iaf vägde upp min dag, när fisket efter gäddan var trögt!

Sen att fisket ibland är skit, gör inte så mycket så länge man umgås med folk som är likasinnade, bara det väger upp en hel dag på sjön!

Skitfiske och tack för att du läste!

 Tommy @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments