Ismete | Med fokus på Gös!

Igår hade vi bestämt oss att prova en helt ny sjö, med oss hade vi Peter Widmark och hans fru samt ett av hans barn och deras hundar. Men vi hade även med oss Viktor Hornéy! Det blev dessutom Viktors premiärtur för i år!

Vi hade bestämt en träffplats, men på morgonkvisten ringer Peter och säger att dem kommer ut lite senare än vad som var planerat. Men det stoppade varken mig eller Johan! Vi for ut till den hemliga sjön borrade upp 2st hål och kollade tjockleken på isen, strax under halvmeter visade det sig vara, vi drog ut med Johans pickup till ett lämpligt ställe, här verkade det vara ganska ofiskat, då det inte fanns några spår efter hål på isen.

 

Vi borrar upp hålen och agnar i mörten, men som vanligheten hör till får vi inte ut alla grejer innan det bjällerklangar på Johans spö! Upp kommer en gös på strax under 1,5kg! Nu var det bekräftat att de fanns gös här!

Strax efter att vi fått ut våra spön så satte vi oss ner och väntade, väntan blev inte lång innan Peter o CO kommer ut.

Han gör precis som johan kör ut bilen på isen, fram med motorborren och borrar upp 10st hål, det går undan med motorborr!

Jag och Johan fiskade mellan 3-6meter och Peters hål han borrade åt andra hållet varierade mellan 1-3m. Han tyckte dock det var lite grunt för hans smak, Men det blev ett fäll på ett av hans spön och vi går fram för att kika!

Men det visade sig vara en spottad mört den här gången! Strax innan vi skulle äta lunch går jag Johan och Peter vidare för att loda förhoppningsvis lite djupare vatten, Vi hittar djup på från 7-11 meter vilket vi tycker verkar lockande! Men samtidigt som vi är en bit längre bort från våra spön så fäller det! Åter igen på Johans spö! Men Viktor tar och gör det riktigt bra får fast fisken och upp kommer en gös på 2,2kg

Visst heller inget monster! Men vart var gäddan ? Eller är denna sjö en bra gös sjö? Det får väl visa sig!

Vi återländer till lägret för att packa ihop och göra en förflyttning bort till det något djupare! Vi får ut alla spön ganska snabbt!

Grillen tänds för att både korv och kebab ska grillas\stekas för att mätta våra hungriga magar! Samtidigt som Johan tar en tugga så fäller det på hans spö! Han känner att fisken är där och gör ett mothugg, dock blev det bommat! Han tar upp mörten för ett snabb visit på den innan den återvänder ner i det mörka vattnet, samtidigt som han släpper ner den så hugger det igen! Snabbt mothugg från Johans sida och bommande fisken åter igen! Trist!

Johan sänker ner mörten ytterligare en gång och står kvar med spöt i handen för att hoppas på att det tredje gången ska hugga!

Efter en kort stund lägger han ifrån sig spöt för att återvända till maten.

Runt klockan 14:00 så beslutar sig Peter med familj att åka hem, strax efter dom hoppas in i bilen så kommer ett oväder med snö in! Lagomt tajmat! Men det försvinner efter en stund, Kvar blir jag, Johan och Viktor, men Viktor blir inte långvarig, han avviker runt 15:00 och kvar står 2 fåntrattar kvar på isen!

Vi fiskar säkert fram till klockan 16:30 innan vi beslutar oss för att åka hem! Efter att nederbörden av snö kom så försvann även fällen.

Vi kommer troligtvis att prova på denna sjö inom en kort framtid, då vi tror på den här sjön!

Skitfiske!
Tommy @ Fisketeam Suomela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments