Trolling | Idag stod det gäddfiske på schemat!

Idag stod det trolling efter gädda på schemat! Med mig hade jag frun som planerat! då dotterns snälla mormor ville sitta barnvakt undertiden!
Vi kom ut till sjön strax före klockan tio, spegelblankt på sjön med en lagom lätt dimma, riktigt gäddväder enligt mitt tyckte! Vi körde genom första  hotspoten ett par gånger utan några som helst framsteg, vattentemperaturen hade höjts från 4 till 7-8grader på 3 veckor, nu går det fort!

Vi fortsätter vårt fiskande, det var verkligen en trög dag! Vi lyckades landa några små slipsar, många spekulationer och tankar surrade i huvudet fortfarande angående om leken pågick…

Provade olika varianter på dagens tur, stora drag som gick djupgående och normalstora drag som gick på 2-3meters djup, varierande farter, snabbt och väldigt långsamt.

Man kan ju fråga sig hur den här gäddan tänkte när den klippte till på en Westins Platypus, som jag fick i födelsedagspresent av min bror.

Men fisket fortsatte i flera timmar till och det var inte först i slutet vi kom på receptet för dagen! Att få större gäddan till hugg!
Slöfart och stora beten var det som gällde och Sofi blev den som fick dra den största gäddan! Dock var det en efterleks gädda fylld med iglar, så jag fick posera med den vackra damen som räddade våran dag!

Det var inget snack om vilket drag som blev dagens bästa!

Strax innan vi skulle bege oss till bryggan igen så kom lömska moln in och åskan mullrade till samtidigt som en del gäddvak slog i vassarna av mullret. Så vi förstod först då att det förmodligen fortfarande var lek för majoriteten gäddor!

Nåväl… en trög start med ett helt okej avslut på denna dag, då vi fann receptet som gällde! Bättre sent än aldrig!
Slutligen blev det 5st slipsar till mig varav den största på ynka 2kg!
Sofi lyckades lura 3st största på 5.5kg!

Skitfiske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments