Torrhedstjärn | Idag blev det äntligen regnbågar!

Idag bar det av mot torrhedstjärn på jakt efter regnbåge!Med mig hade jag Niklas och en vän till honom som heter Henric. Nu visste vi att det varken fanns några öringar eller rödingar i det tjärn vi skulle fiska, utan enbart regnbåge och någon enstaka abborre!

Vi kom fram strax före halv åtta denna underbara lördagsmorgon, det var till en början relativt vindstilla och en del moln på himlen på morgontimmarna. Men lite senare glimtade solen fram och vinden började blåsa upp en hel del, vilket gjorde fisket tråkigt, men vi kämpade på utan att ens tänka på att ge upp!

Efter morgonens timmar utan några större framsteg med fiskarna, så beslutade vi oss att flytta ner oss till den andra delen av sjön. Niklas bytte taktik från bottenmetet till flöte och powerbait och la grejorna precis intill kanten och tog sig en tupplur. Själv gick jag vidare en bit bort för att försöka trigga några fiskar till napp.

Niklas vaknar till efter en snabb stödvila och tittar efter flötet som var borta, han tar tag i spöt och gör ett par vevtag och märker att han har en fisk! Äntligen! Många timmars ”slit” gav äntligen resultat!!

Första fisken för dagen är landad! Nu fick man nya krafter både jag, Niklas och hans vän gringo eller ja, han heter egentligen Henric.

Jag rör mig tillbaka till min plats ihopp om att det snart är min tur att få gunga lite båge, det var så längesen så jag kommer inte ens ihop hur känslan är!

Niklas kommer över till mig och småpratar, det sista han säger innan han går iväg igen är att det snart kommer vara min tur. (Tack för uppmuntrandet)

En kvart senare tar jag upp telefonen och tänkte rapportera till frun hemma om dagens första fångst. Men tyvärr låter det där pipet till innan samtalet avbryts då täckningen var bortkopplat.

Samtidigt som jag återigen får täckning och tittar ner på telefonen och ska ringa på nytt så hör jag min bjällra ljuda! Med tanke på att vinden hade mojnat så kopplade jag att det var fisk intill min grejor!

Inväntar och ser att spötoppen rör sig något, skruvar åt slirbromsen och gör ett bestämt men vänligt mothugg! Vad händer? Det är tomt i andra änden! Förtvivlad och lagomt besviken! Men låter snabbt grejorna ligga kvar och då kommer ett hårt hugg från bågen som måste frågat sig vart maten tog vägen! Sen var matchen igång! Fisken bjöd på lite rusningar och även ett briljant hopp!


Fisken blir äntligen landad och Niklas tar ställning i akt och rensar fisken medans jag riggar på nytt powerbait!

Rensad och redo för stekpannan!

Fler än dessa 2 fiskar blev det inte idag, men tillräckligt bra resultat för att få tillbaka självförtroendet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments