Testeboån | The Reunion – Jiggfiske med Toffe och Myggan


Fiske i testeboån i jakt efter abborrarna stod det på schemat idag, med mig hade jag min barndomskompis Miguel som även kallas myggan samt hans kompis Christoffer(Toffe).
Efter det att jag plockat ihop mina grejor ut till bilen tar jag avfärd för att hämta upp myggan, för att sedan ta kurs till Brynäs för att plocka upp Toffe, då var vi alla samlade och färd ut mot dagens fiskevatten. Myggan hade skaffat fram en båt som vi fick låna.

Tog en hel del kast innan dagens första abborre vill syna ytan, den plockar Toffe på en liten shadjigg i färgerna gul, svart.

Efter mätning och vägning konstaterade vi att den var 103cm lång och vägde cirka 4,6kg. Ja, vi kanske tog i lite, men på ett ungefär.

Både jag och myggan fick lite press på oss då vi inte ens haft ett pet på grejorna på en längre tid.
Då var det dags för myggans del att få hugg, en abborre på ungefär samma storlek, men den lossnade precis vid båtkanten.

Inne i samma vik tyckte jag det luktade gädda på långa vängar, troligtvis var det inte den här som lukta så mycket, men ett helt idylliskt ställe hittade vi och en del gäddor som plaskade till i vassarna, men dessvärre färre hugg.


Vi beslutar oss att förflytta oss efter en stunds nötande utan några som helst respons av fiskarna, Myggan var dagens styrman och gjorde sitt jobb riktigt bra!

Testeboån är ett riktigt trevligt vattendrag, det känns som man åker i en djungel när man glider längs åns idylliska vattendrag.

Vi rör oss vidare uppströms, där Toffe fick dagens första och enda abborre ihop om att kunna lura några fler.
Jag väljer att byta riktning på annan art, gädda står nu på spel för min del!

Sätter på en mellanstor wobbler och efter några kast så sitter det äntligen en gädda som är störren den första, även om det är svårt att få en mindre!

Sjukt trevlig dag med bra väder och sällskap, fisket i sig är inte lika viktigt om det går bra eller inte. Det här lär vi snart göra om igen!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments