Vertikalfiske | Jag och Cecilia trotsade väderprognoserna!


Trots att alla väderprognoser visade olika, allt från solglimtar till åska och blixtar så gjorde vi ett tappert försök genom att trotsa vädergudarna!

Vi kom fram till sjön strax efter 08:00 denna lördag morgon, visst blåste det lite grann, men fullt fiskvänligt! Solen valde att titta fram på förmiddagen vilket gjorde det riktigt trevligt även om fiskarna inte var riktigt på hugget.

Vid lunchtid hade vi några gösar landade top på cirka 3,7kg tagen av Cecilia. Vi bestämde oss för att ta en matgös för att åka in till land för att grilla den. Färskare fisk blir svårt att få! Gott var det  också när Cecilia lagade till den!

Just när vi hade gjort oss klar för avgång ut mot sjön igen, så kom en skur med regn, så vi valde att invänta ihopp om att det skulle sluta, vilket det gjorde ganska snart.

Cecilia fick en skymt av ett fint eko och det var hennes tur att släppa, efter lite lirkade så högg det på ordentligt, en bättre fisk! Drillningen blir en lång sådan, när fisken kom upp till cirka 4-5m så valde den att rusa neråt igen, vi misstänkte att det var en gös till en början med tanke på att stonkarna den gav, men ju längre matchen varade så kom vi underfund med att det var en gädda!

Drillningen bär av säkert i 5minuter innan vi ens får se skymten av fisken, tillslut så får vi äntligen in den i håven.

En fin gädda på 110cm och 8,5kg!

Mot eftermiddagen så hade det mojnat en hel del, och tryckande värme precis som utomlands när solen trängde sig genom molnen med sina krafter!

Nåväl så gjorde vi rätt idag genom att trotsa väderprognoserna, Sjukt trevlig dag ute på sjön igår även om dem stora fiskarna endast var intresserade över att bara titta på jiggarna.
Vi lyckades iaf landa och återutsätta 25-30st!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments