Marma | Gäddfiske med Pirre Westin, Visst blev det gäddor!


I fredags skickade Pirre Westin ett meddelande till mig och fråga om jag eventuellt var sugen på gäddfiske, svaret var solklart!

Igår (Lördag) hade jag och Patrick Holmström vart ut och kört mellan 3-4 timmar utan att kännt någon form av stöt på våra grejor så hoppet var inte särskilt stort idag angående fisket, men det fanns åtminstone där inne någonstans!

Pirre hämtar upp mig strax efter klockan sex, väl ute vid vattnet vid sju-tiden. Svag vind och gråmulet, kändes kanon ända ut i fingertopparna!
Nåja vi kör en repa runt hällholmen, en känd plats ute på Marmafjärden. Tar inte alls lång tid innan det blir böj i Pirres spö, jag hinner inte mer än att grabba tag i det och överlämna det till honom innan det blir böj även på mitt, dubbelhugg!
Min fisk jag fick var inte särskilt mycket större än storleken på min wobbler, snabb avkrokning och fotografering av Pirres som vägde 4kg blankt. Mjuk start tänkte vi och vi siktade på större fiskar!

Mycket riktigt, Pirre var en riktigt oförskämd guide idag och drog flest samt största fiskarna, men inte var jag bitter för det! Den här härliga damen vägde strax under 6kg fördelat på 100cm och dansen hon bjöd på var dock obefintlig.

Vi fortsätter att fiska av hällholmen då fisket hitills varit helt okej där!

Det tar ett par svängar innan det smäller rejält i ett av Pirres spön, han grabbar snabbt tag i det efter han stängt av motorn medans jag vevar in dom 2 andra!
-Det här måste vara tian! är det enda man hör från Pirres mun, jag blir själv rejält uppspelt över hur tung fisken ser ut att vara med böjen av spöt som blir.

Efter några tunga gung och gäddan rusar mot botten, så blir det tvärstumt, Pirre ser ut att bli aningen knäsvag samtidigt som han blir helt förvirrad över händelsen att gungen försvann och att han slutligen satt fast i botten.

Vi drar igång motorn och åker dit draget sitter fast, jag tar tag i linan och gör några ryck och konstaterar att vi måste sitta i en gren, efter några ryck och knyck i linan så lossnar den samtidigt som linan drar iväg och jag skriker att fisken fortfarande sitter på!
Skrattet ifrån båten hörs nog utöver hela Marma över händelsen!

Upp kommer gäddan kring 5kg och Pirre får fortfarande drömma vidare på sin drömfisk!

Vi väljer därefter att byta plats pga att fisken blev inaktiv.
Vi anländer till en spännande plats som ser riktigt giftig ut, men trollingen gav ingen resultat och Pirre stannar båten och pratar i telefon, samtidigt passar jag på att rigga till en Mieko Sevigra
Första kastet slänger jag mot ett stenparti som ser lagomt hett ut, då även solen börjar glimta fram mellan molnen, med enkel matematik så borde grunt vatten snabbt bli lite varmare! så jag slänger iväg mitt drag och första kastet har jag en efter följare av en grov abborre som kunde varit ett nytt personbästa, men viker av precis vid båtkanten!

Jag kastar återigen på ungefär samma plats, precis intill båten så tar en mindre gädda draget och hoppar över vattenytan och skakar sig lös.
På fjärde kastet får jag en bättre fisk, men fortfarande inget monster, men en gädda på kring 2-3kg, den här fighten blir riktigt rolig och pågår ungefär 5minuter innan jag ens får möjlighet att ta tag i tafsen! Sjukt roligt fight och 3 fiskar intresserade på 4 kast var inte heller dålig merit för detta drag!
Pirre lyckades också lura en mindre gädda till hugg på sin Real eel Golden Ambulance men den lossnar även den vid båtkanten.

Efter dessa fiskar så väljer vi att flytta oss till ett ställe som vi ännu inte hunnit besöka ännu, men nu var det dags, valet av drag fick bli att fortsätta med Sevigran då den visat sig fungera bra idag!

Där lyckades även Sevigran överlista gäddan till hugg, detta drag är verkligen helt fenomenalt även om storgäddan inte gjorde sig närvarande just idag!
För Pirre fungerade däremot SavageGears Butch Perch bäst! Ett par i den serien kommer det troligtvis att inhandlas inom kort!

Tack Pirre för en sjukt trevlig dag!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments