Gäddfiske | Med Jonas Stenberg och Håkan Hedman

Tommy Suomelas första
Tog avfärd direkt från jobbet ombytt och klar för att spendera lite tid med Jonas Stenberg och Håkan Hedman för att jaga rätt på lite gäddor på hemliga hotspots från land i sikvik!

Vi anländer till första spoten, redan på andra kastet så lyckas Jonas få kontakt med gäddan, vilket triggade igång mig rejält.
Några snabba fiskar blir det av både Håkan och Jonas, som snabbt leder till en ironisk tävling om vem som ska plocka flest.

Både Jonas och Håkan kör med Salmo Slider, mycket tjat från Jonas sida om att jag ska låna en av honom, men jag viker mig inte, efter många kast så hugger första fisken för mig, eftersom jag inte var beredd på att fisken skulle vara så tung, så lyckas jag kliva åt sidan med ena foten, vilket resulterade i en blöt fot och en tappad fisk! Men det var det givetvis helt klart värt!
Håkan hedman med en snipa!
Håkan lyckas lura upp ännu en snipa efter en bommad bättre fisk!
Jonas Stenberg drillar en snipa!
Sen var det Jonas tur igen att få drilla, dessvärre var det en mindre men fin fisk!
Jonas Stenberg
Release!
Så här gick det princip hela tiden, jag lyckades inte bara stå utan fisk, utan jag fick världens skatbo i spolen, som jag försökte lösa utan framkomst som plåster på såren!
Nåväl, hade åtminstone lite lina kvar som gjorde att jag knappt kunde kasta hälften så långt som tidigare, med handen på hjärtat tog det en hel del av fiskelusten, men jag fortsatte kämpa på trots motgångarna!
Jonas och Håkan har nu dragit 5st gäddor var, själv stod jag där med blöt fot och knappt nån lina på spolen och funderade över hur jag skulle beté mig för att lyckas spräcka nollan!
Sneglar på Jonas Salmo Slider som han plockat fram och lagt på väskan, med tanke på all tjat från hans sida om att jag skulle prova det, så vek jag ner mig och tog det!
Andra kaster krokar jag chockat dagens första gädda!
Tommy Suomelas första
Håkan beslutar sig att åka hem, men innan han gör det så erbjuder han sig att jag skulle spola på hans lina på min spole, kändes aningen fattigt. Men Håkan förklarade att han hade gott om lina hemma som han kunde spola på när han kom hem, Super tack!

Kvar står Jonas och jag, Jonte står fortfarande på 5 gäddor landade, jag 1! Efter första fisken samt ny lina på spolen, så kände jag att nu är jag på gång!
Fler fiskar blir det!
Tommy Suomela med gädda
Resultatet blir knivigt i slutet! 5-5 i ställning!
Tommy Suomela 3-4kg gädda
Ställningen slutar 7-6 till mig innan vi beslutar om att gå hem till Jonas föräldrar som bor i närheten.

Mätt och belåten av maten (Tack Ralph och Karin för den otroligt goda maten!) så tar vi bilen till Sikviks båthamn för att nöta vidare en stund!
Några hugg blir det, men Jonas får en ordentligt spöböj av en gädda i en bättre storlek!
Som dessvärre släpper, Jonas blev helt matt! börjar återigen veva in betet efter några svordommar, så pangar den på igen, men Jonas är nog rätt trött nu, då han inte lyckas kroka fisken! trist!
Specimenfiskarn Jonte korven stenberg
Men som plåster på såren lyckas han med nått annat, med koncentrerad blick så funderar han på om detta verkligen är en gädda han fått, det började ju skymma en aning och Jonas som är gammal så börjar synen bli dålig…

Nåväl! En riktigt trög start från min sida med många motgångar, ledde ändå till flest gäddor på 7st! Jonas kom på en stark andra plats med 6st och Håkan… du kom på en tredje och sista plats med fjuttiga 5st, e ju inte så dåligt det heller! (Jonas bad mig personligen skriva det, snäll som jag är så gör jag ju det!)

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments