Gavleån-Fliskär | Abborrfiske med ny bekantskap

Ronthompson betesväska
Bestämde igår kväll att jag skulle möta upp en ny bekantskap nere i Gävlestrand på förmiddagen för lite abborrfiske. Rasmus Karlström som han heter, hade haft bra abborrfiske hela veckan, riktigt skoj!
Vi möts upp vid Gävlestrand runt tiotiden denna lördagsförmiddag, konstaterar ganska snart att det kändes som rena soptippen vi fiskade på.
berkley_betesväska
Vi fiskar av Gävlestrand och det är ganska dött, endast ett fåtal abborrar landade, vi packar ihop och hoppar in i volvon för att ta avfärd mot Fliskär.
volvon_parkerad
Volvon parkerad. (Tack Thomas.K för bilden jag just stal!)

Jag och Rasmus drar direkt till hans hotspot ute på vågbrytaren, några kontakter med fiskar fick vi, jag var nog den enda som lyckades landa någon från den platsen just idag.

Från ingenstans kommer en bekant som heter Thomas Karlström cyklande ut på vågbrytaren och sjunger, var nog sista mannen jag tänkt mig träffa på där ute, men han berättade att det är ett utav hans smultronställen.

Efter en längre stund beslutar sig Rasmus att gå tillbaka en bit för att fiska av, medans jag och Thomas provar en bit längre ut, några kontakter men inte mycket mer, Rasmus hade varit ganska tyst, så vi pratade om att han stod säkert där borta och drog abborrar på löpande band!

Går tillbaka till stället där jag hade bäst fiske igår, mittemot mig står Rasmus och dänger för fullt från båtbryggan, han hade inte lyckas få någon abborre, men han tappade precis en vid ytan när jag anlände till platsen jag bestämt mig för. Däremot hade han fått en gädda.

Jag valde att slänga på en JL2-jigg, och på första kastet lyckas jag landa en, sen var det segt mellan fiskarna, men kontakterna var desto fler!
abborre_tagen_på_fkp-gear_jl2
Till slut kommer största abborren för dagen som visade sig vara utlekt, ingen gigantisk fisk, men vägde in på 4hg och bjöd på en riktigt skön fight i alla fall!

Thomas Karlström
Strax därefter kommer Thomas och gör mig sällskap, första kastet lyckas även han spräcka nollan för dagen, Skoj!

Även Rasmus lyckades landa par abborrar och en gädda, men även ett traktordäck, inte helt illa det heller.

Riktigt skön dag, som började med ett grått väder, men som till slut sprack upp och blev soligt.

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments