Jiggfiske | Grym aktivitet under ytan trots vädret

Pierre Westin med abborre på FKP-Gear Viblure
Jiggfiske efter abborre stod det för ovanlighetens skull på schemat idag! Skulle möta upp Pierre Westin ute i Fliskär denna gråa och kalla Maj-dag.
Eftersom jag åkte direkt efter jobbet till båthamnen, så var jag där före Pierre och hann med o provkänna om dom var på hugget idag, givetvis var dom det, hade några telefonsamtal med Pierre innan han kunde åka hemifrån. Innan han hunnit åka hemifrån vart jag tvungen att ringa upp honom för att höra om han var på väg, det var med några minuters marginal innan han lämnade hemmet.

Jag hade fått drilla en abborre och i mothugget började stenen som jag stod på vicka, så jag flög i slowmotion ner i vattnet med ena foten för att snabbt hoppa upp igen, måste sett sjukt kul ut, om det var någon som såg mig, så bjöd jag givetvis på det skrattet! Nåväl utrustningen o allt klarade sig förutom att min ena fot blev blöt, så jag var tvungen att be Pierre ta med sig ett par extra strumpor och stövlar åt mig!

Stövlar istället för skor, ifall om att olyckan skulle vara framme igen!

Cirka trettio minuter senare anländer Pierre till hamnen för att äntligen få fiska, han checkar läget ifall om det överhuvudtaget finns några abborrar under ytan, så han slänger på FKP-GEAR Viblure för få svar.
Tog inte alls många kast innan Pierre får sin första fisk, strax därefter passar jag på att promenera tillbaka till bilen för att hämta jackan jag lämnat kvar där.
fkp-gear_Draugen_D3_D4_Revo_MGX_Revo_SX10
Min utrustning jag använder till mitt jiggfiske är ett spö från Fkp-Gear Draugen D4 tillsammans med Abu Revo SX10 och
Efter ett gäng abborrar så beslutar vi att byta plats, Pierre väljer att prova ett annat ställe då jag väljer att gå till andra hotspoten, på 5kast hade jag 4 hugg men lyckades endast landa en fisk, mycket aktivitet under ytan idag, däremot var dom riktigt svåra att kroka.

Pierre ansluter sig och jag drar lite fler abborrar än vad han gör, så han byter beten som aldrig förr, för att försöka lyckas lura några randiga riddare.

Efter att vi fiskat av denna hotspot en längre stund beslutar vi oss att vandra tillbaka där vi började och dom var på hugget där!

Dock lyste dom större abborrarna med sin frånvaro…
fkp-gear_jiglure_jl2
Favoritbetet till mitt jiggfiske är utan tvekan JigLure JL2.
Så här ska en jigg se ut innan ett fiskepass går mot sitt slut! Det betyder inte att jiggen är av dålig kvalité, däremot betyder det att fisket varit bra!

Har du inte provat på jiggfiske så rekommenderar jag dig att göra det! Otroligt spännande och framgångrikt främst på abborre och gös!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments