Sportfishmasters | Vi gjorde det! Från botten till toppen!

Kvaltävlings vinnarna i sportfishmaster
Sportfishmasters – Från en otroligt segstartad dag och en placering på botten, så gjorde vi en riktigt vändning efter halva tävlingstiden!

Tävlingen började en halvtimme tidigare än beräknat, då alla team var ankomstanmälda, så körde vi igång! Tävlingen var igång och vi fick börja med lite tekniska åtgärder då båtmotorn hade surat helt och hållet, av med motorkåpan, fram med verktygen, ur med tändstiften, Pierre var riktigt snabb trots motgångarna! Tändstiften rena och dit skruvade, några ryck i startsnöret så var vi äntligen på banan igen på väg ut från startpositionen för att åka till våran första spot!
Strålande solsken och helt vindstilla gjorde det riktigt skönt ute till havs, men fisket dessvärre var otroligt segt! Första timmarna vi väljer att fiska av ser vi några vak, men även några riktigt stora braxar som skräms av båten.
Vi höll till och från koll på fångstrapporterna från telefon, inom kort tid fanns det redan fiskar rapporterade. Pressen steg ytterligare då vi varken haft några som helst kontakt med gäddor. Där emot hade Pierre lyckats få en abborre på sin jerkbait medans Patrick även han landade en abborre på en gäddspinnare.
Vi åker vidare till en liten Ö, jag väljer att fläska på blå\silver färgade Viblure ifall om det skulle fungera idag, tycker den fungerat riktigt bra tidigare på gädda. Men ett eller ett par kast senare så krokar jag på dagens fisk, kändes som en gädda och Pierre står beredd med håven. Fisken visar sig  intill båten och visar sig vara ytterligare en abborre. Abborre på fkp-gear viblure
En riktigt fin dessutom, pressade vågen till 940gr, men det var inte riktigt dessa randiga krigare vi var ute efter idag!

Fisket fortsätter lika så vädret…

Vi drar vidare till Sikvik där princip alla team redan är, inte helt oförväntat, nu hade princip alla team rapporterat in fiskar. Alla utom vi!
Stannar till i en vik och dänger våra beten, Pierre slänger på en Abu Atom. Visar sig vara rätt melodi, han bommar en fisk och ett par kast senare bommar han ytterligare en! Nu var det nära att vi skulle kasta Pierre i vattnet för sin klantighet! Nästa bommade fisk står Patrick för! Jag hade kastat mitt bete strax bakom Patrick och jag ser en följare på mitt bete som säkert låg på 5-6kg! Men dessvärre avviker ju närmare betet kom båten.
Klockan slår snart 13:00, tävlingstiden börjar bli knaper. Men det är nu det första händer! Pierre får äntligen upp första fisken, som dessutom är godkänd! Gädda1_Pierre_73cm
ÄNTLIGEN SÅG VI FINALPLATSEN!!! Men det slutade inte där, vinden tilltog och molnen lika så! Nu blev det snart gäddrally!Gädda2_Patrick_71cm
Gädda3_Tommy_58cm
Gädda4_Pierre_60cm
Gädda5_Patrick_68cm
Gädda6_Pierre_69cm
Gädda7_Tommy_59cm
Gädda8_Pierre_72cm
Gädda9_Pierre_75cm
Vi var sista teamet ut från Sikvik, vilket ledde till att vi gjorde en sjuk vändning från en sista placering till en första placering och kammade hem kvaltävlingen omgång 2! Riktigt bra fiskat kamrater! sportfishmasters kvaltävlingsvinnarna
1: Team Suomela.se = 360 cm.
2: Team Italion Stallion = 267 cm.
3: Team Mörtfödd= 220 cm.
4: Team GefleProfish.se 3 = 109 cm.
5: Team Pulvermos = 107 cm.
6: Team Byfånar = 53 cm.

Längsta fisk togs av Fredrik Wikström i Team Mörtfödd = 80 cm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments