Gavleån | Jiggfiske efter abborre tillsammans med frun

Gavleån
Gavleån – Att både jag och min fru älskar att fiska är ingen hemlighet, därför tog vi en tur in till stan idag för att fiska ett par timmar efter abborre i gavleån.

Vi åkte in till stan en stund innan lunch för att prova på fisket vid Gävle strand. Soligt väder men endast 7 plus på termometern när vi parkerade bilen.
Jag gjorde en ren chansning när jag åkte hemifrån genom att endast ta på mig en t-shirt under jackan, trots att det inte var särskilt varmt.
På så vis fick även min nya fiskekostym göra ett test o se om den höll värmen, mer om det senare!

Vi betade av första platsen och några riktigt små abborrar får se världen ovanför ytan för att sen dyka ner där dom hör hemma.
Rör oss sedan en bit uppströms för att fortsätta beta av. Dagens bete är inte helt oförväntat den eminenta jiggen från fkp-gear jiglure jl2.
Gavleån
Fortsätter nöta vidare på jakt efter abborren…

Vi rör oss vidare till huvudfåran av gavleån och kastar rätt ut ett par kast senare sitter en bättre fisk. Det var ingen jätte men den bjöd iallfall på en härlig fight på mitt fkp-gear Draugen D4 spö och min abu revo sx10 fick jag skruva åt slirbromsen på. en riktigt argsint abborre var krokad!
Gavleån
Dagens finaste abborre tagen ur gavleån denna soliga höstdag.
Gavleån
Catch & Release – Hem och väx på dig så ses vi om ett par år!
Angående mina fiskekostym som är ett Pinewood Lappland Extreme ställ så kan jag meddela att jag blev glatt överraskad att den höll mig varmt trots att jag endast hade t-shirt under jackan. Känner mig inte särskilt orolig över att behöva frysa under kalla höst dagar! Med rätt underställ så förvånar det mig inte att den håller mig även varmt under vintersäsongen!
Jag vill även passa på att tipsa om att det just nu är rea på detta ställ plus att man även får med en schysst keps! Är du ute efter ett schysst ställ så rekommenderar jag detta!

Skitfiske och på återseénde!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments