Gädda | Klämde till med nytt årsbästa på gädda!

tommy_poserar_gädda
Redan imorse klockan 04:45 när jag skulle åka till jobbet kände jag vittringar av bra fiskeväder! Dimma med regnet hängandes i luften har fisket för mig fungerat bra tidigare.

Efter att arbetsdagen var slut tog jag raka vägen hem för att få i mig lite föda och häälsa på familjen innan det var dags att ta på trailen på bilen för att spendera några timmar ute på vattnet tillsammans med Andreas Holmström.

Första platsen för dagen är oftast där jag börja mina fiskepass, så även idag. Vi fiskar verkligen av platsen stenhårt utan några som helst tecken på fisk.
Jag byter beten som aldrig förr, för att hitta det som vill funka, fisk vet jag finns i närheten, gäller bara knäcka koden.

Efter många byten bland betena så slänger jag på ett beprövat bete sedan tidigare, Wolfcreek Shad i färgen blå\vit. Blåvit eller blåsilver är en favorit kombination av färger sedan jag började mitt fiske och är så än idag!

Vi gör en mycket liten förflyttning för att kunna kasta närmare land, Andreas har nu tappat hoppet om platsen samtidigt som jag får in ett fint kast utanför vassruggen.
Andreas säger, Nu kommer du får fisk. Några vevtag senare gör första gäddan sig närvarande och klipper min jigg, men jag var dock inte med i matchen och mothugget blev uteslutet.

Flinade till åt Andreas och sa såg du den fisken? Fick till svar att det var en 1-2kg fisk. Nått kast efter på samma ställe smäller det till igen vid ytan och den här gången krokar jag fisken som till en början kommer relativt snällt mot båten innan den gör några sköna rusningar, vi hade givetvis glömt håven hemma och fisken sitter endast med en krok.

Men till slut lyckas vi landa fisken och låter fisken vila i gäddsäcken medans vi plockar ordning på både måttband, våg och kameror.
tommy_poserar_gädda3
tommy_poserar_gädda2
En vacker gädda blir invägd på 7,2kg fördelat på 103cm! Nytt årsbästa blev taget!
Efter att fisken var tillsaka släppt var det bara att sitta och dricka kaffe tills adrenalinet lagt sig.

Vi beslutar att byta plats och jag beslutar att även byta bete.
tommy_poserar_mindre_gädda
Slänger på en 22cm McRubber från SvartZonker som är utrustad med Mieko predator stingerkrokar i storleken 2\0. Det fick verkligen rubbern att simma på bästa sätt!
Lyckas få två till mindre fiskar och en grym följare av en meterfisk till! Inte nog med det fick jag även en fisk på cirka 4kg. Men den beslöt sig att sprattla sig lös intill båtkanten efter några försök att få in handen i gällocket. För Andreas gick det tyvärr trögt idag, men han tog ju störst fisk förra gången!

Skönt att hinna med några timmars fiske på förmiddagsveckorna!

Tack Andreas för en trevlig dag!

På återseénde med nya äventyr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments